Zájem o poznávací pobyty meziročně vzrostl o 79 %, poptávku Čechů ovlivnil extrémně teplý začátek roku

První kvartál letošního roku se vykazoval nezvykle vysokými průměrnými teplotami, což podle odborníků ovlivnilo i chování zákazníků při výběru dovolené. Poptávka po wellness pobytech a lázních se v období od ledna do března 2014 meziročně zvýšila o 74,6 %, poptávka po poznávacích zájezdech o 79,7 % a v případě rodinných dovolených stoupla o 31 %. Vyplývá to z nejnovějších statistik specializovaného dovolenkového slevového portálu Slevoteka.cz. Lidé podle odborníků využili možnosti cestovat za příjemného počasí už v prvních měsících roku, kdy bývá obvykle ještě chladno a sníh.

Podle aktuálních údajů slevového portálu Slevoteka.cz, které mapují poptávku a chování zákazníků v 1. kvartálu roku 2014, lidé letos v tematické sekci wellness a lázně vyhledávali nejčastěji odpočinek v termálních lázních Podhájská a maďarských termálech Egerszalók. Z poznávacích pobytů a zájezdů je pak nejvíce zaujal zájezd do Paříže s prohlídkou nejznámějších památek. Rodiny s dětmi volily nejčastěji zimní dovolenou na Lipně s akvaparkem, solnými jeskyněmi a skipasem.

„První měsíce letošního roku byly v porovnání s těmi loňskými v poptávce velmi specifické. Lidé byli navnaděni nezvykle příjemným počasím a v důsledku toho se u nich projevil zvýšený zájem po cestování a poznávání. Díky vlídným teplotám totiž mohli letos své cesty uskutečnit třeba už v únoru či březnu. To byla loni v Česku a okolních státech ještě tuhá zima se sněhem. Turistiku či procházky tak lidé nechávali často až na letní měsíce,“ objasnil aktuální trend Lukáš Przybylski ze specializovaného slevového portálu Slevoteka.cz.