Češi řeší prevenci onemocnění kloubů, zájem o kloubní výživu vzrostl mezi třicátníky o 30 %

Kloubní onemocnění postihují ve vyšším věku drtivou většinu populace. Z trendů posledních měsíců je patrné, že jejich hrozbu si uvědomuje i mladší generace. Podle statistik společnosti Pharma Future vzrostla za posledních 6 měsíců ve věkové kategorii 30 až 50 let poptávka po kloubní výživě téměř o 30 %. Narůstající zájem svědčí o tom, že mladší ročníky si jsou vědomy nutnosti prevence nemocí kloubů.

S jedním z nejčastějších onemocnění kloubů, artrózou, se po padesátce setká více než polovina lidí. Nepřekvapuje proto, že právě v této věkové skupině jsou kloubní preparáty velice žádané. V poslední době však narůstá zájem o preventivní léčbu potenciálních problémů i mezi lidmi ve věku 30 až 50 let, u nichž nebezpečí vzniku artrózy není natolik vysoké. Odborníci však upozorňují, že pro kvalitní prevenci v mladším věku je nutné sáhnout po kloubní výživě s kombinací několika účinných látek.

„Ve čtvrtém kvartálu roku 2013 a prvním kvartálu 2014 evidujeme zásadní nárůst poptávky po kloubní výživě u generace třicátníků a čtyřicátníků. Za tuto dobu se jejich zájem zvýšil o téměř 30 %,“ uvádí Pavel Sedláček ze společnosti Pharma Future, která vyrábí například oblíbený doplněk stravy Ortho 3000. „Kategorie našich klientů nad 50 let si oproti tomu drží stabilní růst, který odpovídá zhruba 5 % v obou kvartálech,“ dodává Sedláček.

Nárůst zájmu u zmiňované kategorie je vysvětlitelný několika důvody. Jedním z nejzásadnějších je samozřejmě vyšší informovanost o kloubních problémech a jejich následcích. „Lidé si více uvědomují, že klíčový prvek v boji proti artróze a dalším kloubním onemocněním je především včasná prevence,“ vysvětluje Tomáš Hradil, vedoucí oddělení vývoje společnosti Pharma Future. „Vědí také, že vznik těchto chorob může být ovlivněn jejich životním stylem, ať už se jedná o aktivního sportovce, nebo o člověka se sedavým zaměstnáním a nadváhou,“ uzavírá Hradil.