Novinky ze světa tankovacích karet: Lídr trhu CCS podruhé za čtvrt roku zdražuje

Desítky tisíc českých firem, které používají tankovací karty CCS, za službu zaplatí více. Změna poplatku se týká nejrozšířenější varianty tankovací karty CCS Limit. CCS zdražila už podruhé za poslední tři měsíce. Například živnostník tak nyní za natankování jedné nádrže prostřednictvím karty CCS zaplatí na poplatcích 90 korun. Plyne to z monitoringu trhu, který pravidelně provádí nákupní aliance Axigon ve všech oblastech, v nichž pro své členy vyjednala výhody.

CCS je tržní lídr v oblasti tankovacích karet. Patří mezi ty karetní společnosti, jež využití svých tankovacích karet prezentují jako službu zákazníkům, za niž si ale účtují poplatky. A právě ty teď vzrostou. Z nejnovějšího dodatku ceníku, který vstoupil v platnost 1. února 2016, plyne růst poplatku o 38 haléřů za každý natankovaný litr. U klientů s největší výtočí servisní poplatek meziročně vzrostl o 36,3 %, u klientů s nejmenší výtočí o 26,9 % (podrobný výpočet viz přiložená tabulka).

„Příslušná cena servisního poplatku za každý nakoupený litr pohonné hmoty se navyšuje pro příslušný kalendářní měsíc o 0,03 Kč za každých 0,50 Kč průměrné měsíční ceny PHM uváděné na webových stránkách CCS, www.ccs.cz, nad 10 Kč za litr PHM,“ píše se v poznámce k ceníku označené jako „**“.

Pro příklad – za natankování jedné 50litrové nádrže živnostník zaplatí poplatek 90 korun. Při využití tankovací karty s plošnou cenou, nabízenou například i Axigonem, naopak na každém natankovaném litru v současnosti ušetří až 7 korun, tedy 350 korun na jedné nádrži.

„Tankovací karty od provozovatelů čerpacích stanic fungují i jako věrnostní karty, jelikož za tankování ve své síti pump nabízejí výrazné slevy, které mohou dosahovat až 7 korun na litr. Zároveň stále umožňují využívat veškeré klíčové benefity tankovacích karet, jako jsou například bezhotovostní platby a platby na fakturu,“ komentoval toto téma ředitel nákupní aliance Axigon Damir Duraković.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *