E.ON otevírá v Chrudimi ve spolupráci s Shell plničku na CNG. V roce 2016 zprovozní až 5 dalších

Společnost E.ON ve spolupráci se společností Shell Czech Republic, a. s., zahájila v Chrudimi provoz nové veřejné plnicí stanice na stlačený zemní plyn (CNG). V roce 2016 přitom E.ON plánuje trh s CNG i nadále výrazně podporovat.

V tuzemsku společnost E.ON aktuálně provozuje již 15 veřejných plnicích stanic CNG. Zatím poslední plničku zprovoznila v Chrudimi, poprvé ve vzájemné spolupráci se společností Shell. „Naším cílem je dále zvyšovat komfort majitelů CNG vozidel. Plnička v Chrudimi umožňuje plnění hned pro dva osobní automobily zároveň, nebo zde může natankovat i nákladní automobil, popřípadě autobus. Areál čerpací stanice má nonstop provoz a lze zde také nakoupit v obchodě BILLA stop & shop,“ říká Radek Patera, odborník na CNG ze společnosti E.ON Energie, a. s. Cena paliva CNG na chrudimské stanici je aktuálně 25,80 Kč/kg a na její uvedení do provozu dohlížel i starosta Chrudimi Petr Řezníček. Komplexní služby pro motoristy zde doplní i kvalitní servis u prodejce vozů Škoda Auto Mercia, a. s., v jehož nabídce lze najít i vozy na stlačený zemní plyn.

Otevření nové plnicí stanice je pouze první ze série aktivit, které E.ON na podporu stlačeného zemního plynu v roce 2016 plánuje. „CNG prokázalo, že je funkční a výhodnou alternativou běžných paliv. Uvědomují si to nejen firmy či města, ale pomalu také domácnosti. Letos proto naši podporu tohoto paliva ještě zesílíme. V plánu máme otevření 3 až 5 nových plnicích stanic,“ vysvětluje Radek Patera a dodává: „Zaměřujeme se též na zákazníky z řad domácností, pro které chceme vytvořit trh ojetých vozidel na CNG, který dosud v České republice chyběl.“ Aktuálně lze například prostřednictvím E.ON využít možnosti pořídit si některé z 36 ojetých vozidel Škoda Octavia G-TEC na stlačený zemní plyn. Vozy jsou zánovní, mají najeto kolem 50 000 km a lze si je rezervovat na webu www.eon.cz/cng.

Stále přitom platí, že E.ON poskytuje nadstandardní služby rovněž zájemcům o CNG z řad velkých společností. Právě těm se totiž může vyplatit investovat nejenom do automobilů na tento pohon, ale případně rovněž do vlastní plnicí stanice. E.ON těmto firmám nabízí konzultace i podrobnou analýzu výhodnosti přechodu na CNG. Společnost zajišťuje také výstavbu plnicích stanic či pomoc s výběrem konkrétních typů vozidel. „O ekonomických výhodách CNG u větších firem dnes již nemůže být pochyb. Platí to i pro větší nákladní vozidla, kde se může vyšší pořizovací cena vozidla vrátit již za pouhý rok užívání. Tyto zkušenosti máme například u našeho klienta Maso Uzeniny Písek,“ uzavírá Patera.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *