Trendy letošní zimy: černá vytříbenost i traktorová elegance

Letošní zimní kolekce Tamaris jede na podobné vlně rafinovaného spojení protikladů, která se představila už na podzim. Vysoká elegance se střídá s drsným profilem, nesmazatelné stopy zanechává i ženská ladnost spolu s traktorovými prvky. Ani od zimních modelů nemůžeme čekat barevnou anarchii – na špici se stále suverénně drží tradiční černá.

Barva noci je perfektním partnerem pro zimu

Svěží pestrost barev, kterou obuvi propůjčilo jaro, utnul už nástup podzimu, který hrál do karet tradiční černé barvě. A ta se na vrcholu drží i v nastupujícím období. Aby ne. Jen málokterá barva dokáže být tak elegantní, nadčasová a snadno kombinovatelná se styly i barvami oblečení a doplňků. Černá navíc sluší každému typu obuvi, ať jsou to kozačky zdůrazňující ženskou siluetu, anebo traktory, které vzpomínají na konec století. Nesmrtelná černá jde zkrátka ruku v ruce s autoritativní zimou a letos nesmí chybět v žádném botníku.

Konzervativní kůže se vzrušujícími doplňky

Vytříbený materiál zůstává klíčovou součástí kolekce i v zimě. Prémiová kvalitní kůže se na povrchu sofistikovaně snoubí s novými strukturovanými materiály a doplňky, které si stále častěji nacházejí cestu do sbírky Tamaris. Ať už jsou to prošívané švy, ozdobné přezky nebo vysoké přední šněrování, obuvi dodají třetí rozměr i nezaměnitelný efekt netradičního kousku, s nímž zazáříte při každé příležitosti. O důrazu na ženskost pak hovoří tvar obuvi, který přesedlal na štíhlost. Ta dominuje také v robustnějších variantách s nízkou podrážkou a členitým profilem. Tamaris se i letos snaží zkombinovat nejnovější trendy se zdravým pohodlím pomocí řady inovací. „Například technologie Antishokk tlumí došlap při chůzi až o 50 %. Díky tomu nejsou klouby a páteř tolik namáhané, vysvětluje výhradní distributorka značky dámských bot Tamaris v České republice Iva Macháčková.

Klasika v rouše sexy elánu

Ženská smyslnost a prvotřídní kvalita. To je zárukou, že nikdy nebudete out. Nekompromisní kotníčkové boty s vražednými podpatky a vypointovaným šmrncem jsou silnou zbraní. Ty díky netradičnímu pojetí zdobení propůjčují klasické eleganci všedního dne nový nádech a nastolují trend, který rafinovaně spojuje ležérnost i styl.

Trendy specialita v podání traktorek

Ukázal je už podzim, ale jejich popularita přetrvává i do zimy. Nižší masivní platforma s traktorovou podrážkou je v nové kolekci nutností. Trend takzvaných traktorek se nechal inspirovat módou ulice 90. let a suverénně útočí na ostatní oblíbené botníkové variace. „Traktorky se nebojí běžnou obuv dokonce zcela nahradit, proto se s touto typickou podrážkou snadno setkáme jak na vycházkových botách ve městě, tak na elegantních kotníčkách na večírku,” říká výhradní distributorka značky dámských bot Tamaris v České republice Iva Macháčková. Traktorky kromě toho nabízejí široké spektrum kombinací, neboť se hodí k sukni, šatům i klasickým džínům.

Koření třetí dimenze do mrazu

Když se přiblíží tuhá zima, každý rád sáhne po obuvi, která nohu zabalí do tepla. To ovšem neznamená, že by neměla být trendy. Efekt vnitřní výplně z měkké pěny a podšívky z příjemné bavlny, které chrání před nulovými teplotami, směle doplňuje kožený povrch se vzrušujícími doplňky, které vytvářejí dojem třetí dimenze. Prošívaný materiál, který byl dříve vidět na kožených bundách a taškách, se teď módně reprodukoval i do obuvi. Drážky, výrazná přezka a řetězové zdobení pak mění formální vzhled na novou perspektivu.

 

Fotografie ukázek aktuálních zimních modelů v kolekci Tamaris naleznete zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *