Tankovat v tomto týdnu na čerpacích stanicích Shellu za 26,98 korun za litr? Pro členy nákupní aliance Axigon samozřejmost

Čerpací stanice Shell jsou řidiči mnohdy vnímány jako prémiová, a tak i dražší značka. Že společnost s mušlí ve znaku drahá není však naplno pociťují členové nákupní aliance Axigon. V tomto týdnu tankují u řetězce naftu za rekodních 26,98 Kč/l. Tedy za cenu hluboko pod celorepublikovým cenovým průměrem, který podle aktuálních dat Evropské komise činí 29,51 Kč/l. Firmy totiž využívají takzvaných plošných cen, které bez ohledu na cifry na stojanech zajišťují řidičům s tankovací kartou Axigon stejný účet na dálnici i na zapadlé pumpě na okresní silnici.

Axigon je nákupní aliance, která sdružuje na deset tisíc malých a středních firem. V součtu mají měsíční výtoč už přes 700 000 litrů pohonných hmot. Díky spojení dosáhnou firmy na nabídky, které jinak mají pumpaři vyhrazené jen pro mamutí korporace. „Pro menší firmy jsou výraznější slevy na pohonných hmotách nedosažitelné. S tankovací kartou Axigon ovšem nyní i ta nejmenší firma bez ohledu na svou vlastní výtoč může tankovat na pumpách po celém Česku za 26,98 Kč/l,“ komentoval vývoj cen generální ředitel nákupní aliance Axigon Damir Duraković.

Řidiči při tom využívají takzvaných plošných cen. Na rozdíl od těch stojanových je nenajdou nikde vyvěšené. Čerpací stanice si je totiž nechávají jen pro své největší zákazníky. Axigon se ovšem jedním takovým stal. Aby řidiči ušetřili, tak už nemusejí sjíždět z dálnice a hledat na zapadlých okreskách pumpu, která jim nabídne levnější naftu. S tankovací kartou nákupní aliance ta samá nízká cena platí, i když pumpa stojí na drahém pozemku u D1.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *