Není třeba pátrat po levném palivu. Díky plošným cenám jde všude platit jako na 200 nejlevnějších pumpách v Česku

Ceny pohonných hmot na čerpacích stanicích u dálnic a frekventovaných tahů jsou mnohdy až o 4 koruny za každý litr vyšší než jinde. To ale neplatí pro ty motoristy, kteří využívají takzvaných plošných cen. O jejich existenci ale většina řidičů vůbec netuší. V Česku je přibližně 3 700 veřejně dostupných čerpacích stanic. Statistiky ukazují, že s plošnými cenami mohou řidiči tankovat levněji, než by mohli na řadě pump z žebříčku dvou stovek nejlevnějších, komentuje situaci generální ředitel nákupní aliance Axigon Damir Duraković.

Mošnov, Havlovice-Hadrovec, Jindřichův Hradec, Planá nad Lužnicí. Žebříček dvou stovek nejlevnějších pump Česka dokládá, že řidiči, kteří chtějí ušetřit, si musejí z frekventovanějších tahů zajet. Je ale i další možnost, jak na tankování uspořit. Nákupní aliance Axigon spojuje jednotlivé členské společnosti do subjektu s měsíční výtočí přes 300 000 litrů pohonných hmot. Díky tomu i malé firmy, jež za měsíc natankují jen v řádu stovek litrů, získávají s Axigonem trvalé slevy, které jsou jinak dostupné pouze těm největším dopravním společnostem v ČR s měsíční výtočí v řádu stovek tisíc litrů. A mezi klíčovou výhodu patří díky tankovacím kartám Axigon možnost využívat takzvaných plošných cen.

Například v tomto týdnu tak klienti Axigonu na všech čerpacích stanicích Shell v Česku tankují naftu za 31,28 korun za litr. U EuroOilu pak za naftu zaplatí 31,58 koruny. Bez ohledu na to, zda pohonné hmoty potřebují doplnit na dálnici D1 či v zapadlé obci na Bruntálsku. Porovnání s výše zmíněným žebříčkem nejlevnějších pump v Česku je pak může těšit. Více peněz by totiž zaplatili u mnohých z nich, nemluvě o zhruba 3 500 dalších pumpách.

Tankovací karty jsou ale dobrou volbou i pro ty, kteří obvykle tankují mimo „drahé“ dálnice. Místo využití plošných cen si v takovém případě mohou ze stojanových cen u Shellu odečíst slevu 1,20 koruny z každého litru na naftu a Natural a 2 koruny na litr paliva V-Power. U EuroOilu, který má v průměru nižší stojanové ceny než Shell, je sleva 0,50 koruny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *