Chcete léto bez spálenin? Vsaďte na třezalku a molekulu života

S blížícím se létem přichází na řadu otázka zdravého opalování, ale také následná péče o pokožku. Lidská kůže se může spálit již po půlhodině pobytu na slunci. Chránit se před slunečními paprsky však není nezbytné jen na dovolené v přímořských oblastech, ale i při běžném pobytu ve městech. S opalováním souvisí i vznik rakoviny kůže. Podle nejnovějších statistik Ústavu zdravotnických informací se ročně objeví přibližně 2 000 nových případů melanomu. V tomto článku proto přinášíme několik tipů, jak si zdravou pokožku udržet přírodní cestou, pomocí bylinek.

Před dovolenou posilněte kůži černým rybízem

Letní dovolená je často symbolem odpočinku a načerpání nových sil do života. Bohužel ani zmíněné období se nevyhýbá zdravotním problémům, zvláště pak spáleninám. V současnosti se na trhu objevuje obrovské množství kosmetických produktů, díky kterým lidé nabývají přesvědčení, že jsou proti spálení naprosto chráněni. Stále však platí zásady pozvolného opalování dle fototypu pleti a pobyt na slunci v rozumném množství. V rámci prevence lze stav pokožky posílit ještě před dovolenou. „Pro zlepšení kvality kůže je vhodná tinktura z pupenů černého rybízu, která zároveň zvyšuje i obranyschopnost organismu. Blahodárné účinky na kvalitu a vzhled pokožky má také sprej z pýru, tea tree, kostivalu a dalších bylin, které posilují hydrataci a pružnost kůže,“ radí česká bylinkářka Mgr. Jarmila Podhorná ze společnosti Naděje, která se zabývá výrobou přípravků z bylin.

S pokožkou po opalování si poradí molekula života

Po každém opalování si naše pokožka zaslouží také dostatečnou hydrataci. Pro prevenci, ale i v případě spálenin je nutné co nejvíce podpořit regenerační funkce kůže i celého organismu. V tom jsou zásadním pomocníkem přípravky obsahující nedávno objevenou takzvanou molekulu života, která inteligentním způsobem komunikuje s buňkami organismu a upravuje jejich rovnovážný stav. Významně tak pomáhá normalizovat buněčné funkce a prodlužovat jejich životnost. V kombinaci s flavonoidy má tato molekula široké antioxidační účinky. Tento komplex v podobě mléka, masti a gelu výrazně podporuje pokožku nejen při spáleninách, ale i v případech dalších vážných kožních nemocí. Kromě toho též vyhlazuje vrásky a napomáhá celkovému omlazení organismu.

Měsíček, lnice a černý bez zhojí popáleniny a zregenerují kůži

V případě, že se sluníčku nevyhneme a spálíme se, musíme se snažit pokožku co nejdříve zchladit. Doporučuje se časté chlazení pod studenou sprchou nebo pobyt v bazénu. Rozhodně bychom se měli co nejvíce vyvarovat dalšího pobytu na slunci, který by situaci mohl ještě zhoršit. Se spálenou pokožkou si velmi dobře poradí léčivé bylinky, které poskytnou zklidnění bez vedlejších účinků. „Třezalkový, měsíčkový i lopuchový olej urychluje hojení poškozené kůže. Lze jej využít při jemné masáži nebo jako obklad. Vysoce účinná je také čtyřkvětová mast z černého bezu, lnice, lopuchu a měsíčku lékařského, která pomáhá při regeneraci nezhojených ran na kůži,“ radí Podhorná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *