Nový pomocník na trhu s bydlením: Online kalkulačka umožňující bezplatné srovnávání hypoték

Podle statistik ministerstva pro místní rozvoj (MMR) se počet občanů žádajících o hypoteční úvěry zvyšuje. Zatímco v roce 2012 mělo hypoteční úvěr téměř 75 000 lidí, v roce 2013 se počet zvýšil na necelých 95 000 žadatelů. V prvním pololetí roku 2014 lze podle MMR zaznamenat přes 42 000 lidí, z nichž 89 % má hypoteční úvěr na bydlení. „Na trh s hypotékami jsme vstoupili, protože vidíme v jejich online sjednávání na českém trhu stále mezery. Už naše samotná kalkulačka je co do přehlednosti pokrokem. V plánu však máme i další služby, které budou na českém trhu naprostou novinkou,“ uvedl Miroslav Majer z HYPOnaMÍRU.cz a dodal: „O online sjednávání mají zájem především lidé ve věku 20 až 35 let a hlavní část klientely je z větších měst. Průměrná výše hypoték, které sjednáváme, se tak pohybuje lehce nad celorepublikovým průměrem 1,7 mil. Kč,“ dodal Majer.

Za snahou vytvořit přehledný a rychlý nástroj pro výběr hypotéky stojí fakt, že znalost tohoto produktu se u žadatelů o úvěr za téměř 20 let existence hypoték nezlepšila. Spíše naopak. Lidé se dle zkušeností hypotečních specialistů ve stále rostoucím množství a variabilitě hypotečních produktů ztrácejí. Výhodou unikátní online kalkulačky HYPOnaMÍRU.cz je rychlost a přesnost srovnávání nabídek hypotečních domů. Zájemci o bydlení vybírají hypotéku z nabídky přibližně 100 úvěrů. Celý projekt je koncipovaný tak, aby ušetřil čas a nabídl srozumitelné poradenství i klientům, kteří se v oblasti hypotečních úvěrů příliš nepohybují. Díky online konceptu přitom není zapotřebí opustit pohodlí domova.

Jakmile kalkulačka ušije přehlednou nabídku přesně na míru požadavkům klienta, HYPOnaMÍRU.cz v dalším kroku nabídne sjednání bezplatné osobní schůzky s poradcem. „Jsme si vědomi toho, že při řešení bydlení je důležitý i lidský aspekt a dlouholeté zkušenosti úvěrového poradce. Naši hypoteční specialisté poskytnou klientům všechny nezbytné informace pro uzavření smlouvy, aniž by museli zájemci trávit v součtu i několik desítek hodin na schůzkách v jednotlivých bankách,“ objasnil Miroslav Majer. HYPOnaMÍRU.cz přitom nabízí výhradně špičkové nezávislé specialisty, kteří umí objektivně porovnat nabídky na trhu. Pokud je to pro klienta výhodné, poradci jsou schopni vyjednat úvěr i s bankami v zahraničí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *