Activa obhájila pozici jedničky na trhu, v roce 2012 zaznamenala obrat 1,4 miliardy korun

Společnost Activa potvrdila své prvenství mezi poskytovateli komplexního sortimentu pro provoz kanceláří v České republice. S 2% meziročním nárůstem obratu a ziskem více než 21 milionů korun se již podruhé za sebou zařadila na první příčku pomyslného žebříčku. V září data zveřejnil Obchodní rejstřík a Sbírka listin.

Společnost Activa zaznamenala podle výroční zprávy v loňském roce nárůst objemu zakázek o 7 % a navýšení počtu zákazníků o 4 %. Na základě údajů ze Sbírky listin měla za rok 2012 obrat v korunách bezmála miliardu a půl. V souvislosti se zvýšeným zájmem ze strany zákazníků Activa zároveň rozšířila standardní roční katalog na nabídku 8 400 produktů.

„Pozice jedničky na českém trhu si velice ceníme a o to více se snažíme nabízené produkty a služby neustále inovovat. V roce 2012 jsme se například zaměřili na proces elektronizace a automatizace celého procesu objednávek, čímž jsme se snažili maximálně vyjít vstříc zákazníkům, snížit provozní náklady a udržet ceny zboží a služeb,“ objasnil Martin Holoubek, zástupce obchodního ředitele společnosti Activa. „Klient a jeho spokojenost by měli být pro každou společnost klíčoví. Proto třeba vydáváme roční katalog s finálními a neměnnými cenami, bez skrytých doplatků a podceníků. V letošním roce se navíc chystáme rozšířit služby v oblasti dodávek zboží další skupině zákazníků,“ dodal Holoubek.