Skupina Triglav loni meziročně zvýšila svůj zisk o 78 %

Skupina Triglav, jejíž součástí je Triglav pojišťovna, vykázala za rok 2011 čistý zisk ve výši 47,5 milionů EUR, což je o 78 % více než v předchozím roce. Vynikající ekonomické výsledky zaznamenala také největší společnost Skupiny Triglav, slovinská pojišťovna Zavarovalnica Triglav. Její čistý zisk se meziročně zvýšil o 36 %.

Dozorčí rada Zavarovalnice Triglav oznámila auditované finanční výsledky za rok 2011 a zveřejnila rovněž ekonomické výsledky celé Skupiny Triglav. Společnost Zavarovalnica Triglav dosáhla čistého zisku ve výši 43,8 milionů EUR, Skupina Triglav pak vykázala zisk 47,5 milionů EUR. Navzdory ekonomické krizi tak Zavarovalnica Triglav i celý holding dosáhly meziročních nárůstů čistého zisku v řádu desítek procent.

„V loňském roce se Zavarovalnica Triglav zaměřila hlavně na optimalizaci všech firemních procesů z hlediska finanční návratnosti a zvýšení produktivity práce zaměstnanců. Tato strategie se vyplatila, což potvrzují vysoké zisky,“ uvedl Matjaž Rakovec, předseda představenstva společnosti Zavarovalnica Triglav. „Velmi dobré finanční výsledky vykázala také Skupina Triglav, která je nyní klíčovým hráčem na finančním trhu ve svém regionu střední a východní Evropy,“ doplnil Rakovec. 

Za nárůstem zisku Skupiny Triglav stojí hlavně dobré výsledky v klíčové oblasti podnikání holdingu – v pojišťovnictví. Celkový objem předepsaného pojistného dosáhl v roce 2011 výše 989,4 milionů EUR. Vysokou úroveň kapitálové přiměřenosti holdingu i společnosti Zavarovalnica Triglav ocenila ratingová agentura Standard & Poor’s, která oběma subjektům v prosinci 2011 udělila rating „A“.  

„Provozní výsledky za rok 2011 ukazují, že naše strategie zaměřit se na pojišťovnictví s důrazem na stabilitu a profitabilitu je správná. Díky této strategii se podařilo dosáhnout vynikajících ekonomických výsledků a snížit i náklady na provoz společnosti Zavarovalnica Triglav o 4 %,“ sdělil Matjaž Rakovec, předseda představenstva společnosti Zavarovalnica Triglav.