Zájem o baterie do fotoaparátů a kamer před létem vzrostl o polovinu

Internetový obchod BatteryShop.cz v dubnu zaregistroval nárůst poptávky po bateriích do fotoaparátů a videokamer o 53 % oproti prvnímu čtvrtletí 2011. Lidé se totiž začínají připravovat na léto, kdy plánují dokumentovat své dovolené. Aktuálně jsou v e-shopu nejprodávanější akumulátory pro fotoaparáty Olympus, u videokamer zase vede Panasonic.

Před zahájením letní sezóny dovolených pozoruje internetový obchod BatteryShop.cz zvýšení prodeje v případě baterií do záznamových médií. Letošní duben přinesl e-shopu meziroční nárůst prodeje akumulátorů do fotoaparátů a videokamer o 21 %. Kromě dubna je o toto zboží tradičně největší zájem v měsících květnu a červnu. Nejvyšší poptávku mezi bateriemi do fotoaparátů registroval e-shop po baterii T6 power Olympus Li-40B s cenou 269 Kč. Ta je vhodná pro neprodávanější modely loňského roku FE-4030 a Mju 5010 značky Olympus.

„Každoročně v souvislosti s příchodem prázdnin roste zájem především po akumulátorech do foťáků. Poptávka koresponduje s prodejností jednotlivých typů fotoaparátů,“ sdělil Radim Tlapák, ředitel internetového obchodu BatteryShop.cz. „Kapacita baterií se totiž zhruba po dvou letech snižuje. Lidé si proto pořizují nové baterky do foťáků i kamer, aby mohli bez problémů zaznamenat své zážitky z dovolených,“ doplnil Tlapák.

V rámci baterií do videokamer je nejprodávanějším produktem e-shopu BatteryShop.cz baterie T6 power Panasonic VW-VBG130 v hodnotě 726 Kč, která je určena pro modely kamer HDC-SD600, HDC-SD700 nebo HDC-TM700 značky Panasonic. Nezávislé testování internetového obchodu ukázalo, že základní provedení baterie do videokamery s kapacitou 700 mAh má standardní délku výdrže při plném běhu 35 minut. Přitom baterie do kamer Panasonic s nejvyšší kapacitou 2 640 mAh má výdrž 156 minut.

„Přístroje jsou běžně prodávány s tou nejnižší kapacitou baterie, která je však často nedostatečná. Proto si lidé nejen pro své dovolené pořizují baterie, které mohou mít až pět krát vyšší délku výdrže,“ uvedl Radim Tlapák z e-shopu BatteryShop.cz. „Jedinou nevýhodou je, že baterie s vyšší kapacitou má i vyšší rozměry a hmotnost. Oblíbenou alternativou je často pořízení dvou baterií se střední kapacitou 1 320 mAh, které se střídají,“ vysvětlil Tlapák.