Speed badminton hýbe Českem, oproti loňskému roku jej hraje třikrát více sportovců

Česko zasáhla vlna obliby nového sportu. Letošním hitem je speed badminton. Sport, který v sobě kombinuje squash, tenis a badminton, přišel do České republiky před třemi lety, pravý boom však zažívá právě teď. Podle statistik internetového obchodu SportObchod.cz totiž došlo ve srovnání s předchozím rokem o více než 300% nárůst zájmu o speed badmintonové vybavení.

Speed badminton přišel do naší země z Německa, kde byl znám již před rokem 2001. Na rozdíl od tradičního badmintonu se hraje venku. Míčky podobné těm badmintonovým jsou těžší, a proto při venkovní hře více stabilní a odolnější vůči větru. Rakety pro speed badminton se nejvíce podobají squashovým raketám. K vymezení herního prostoru se často používá takzvaný Easy Court, tedy dva čtverce z reflexních pruhů, díky nimž lze v hřiště proměnit téměř jakýkoliv prostor.

„Speed badminton se profiluje jako hit letošní sezony. Oproti loňskému roku zaznamenáváme nárůst prodeje potřeb pro tento sport o více než 300 %. Naši zákazníci u něj oceňují možnost zahrát si jej rekreačně v podstatě kdekoliv,“ říká Josef Mech, ředitel internetového obchodu SportObchod.cz, který patří k největším a nejúspěšnějším on-line prodejcům sportovních potřeb. „Popularita tradičního badmintonu však roste také. Za první pololetí letošního roku jsme prodali téměř o 1 500 badmintonových raket více než za stejnou dobu vloni. V rámci zájmu o badmintonové vybavení evidujeme 41% nárůst počtu zákazníků. Ti si badmintonové rakety pořizovali nejčastěji během března,“ dodává Mech.

Z chování zákazníků internetových obchodů se sportovními potřebami je také patrné, že ekonomická krize pomalu doznívá. „Blížící se konec ekonomické krize můžeme dobře pozorovat na nárůstu zájmu o kvalitnější inline brusle. V průběhu roku jsme dělali několik testování pro veřejnost, v jejichž rámci si mohli lidé sami porovnat nejrůznější typy bruslí. Zákazníci pak sami mohli vidět rozdíl a uvažovat o tom, že si za kvalitnější brusle připlatí. Oproti loňskému prvnímu pololetí jsme ostatně v letošní první polovině roku zaznamenali nárůst prodeje inline bruslí o 536 kusů,“ říká Josef Mech z e-shopu SportObchod.cz, který nabízí také odborné poradenství v oblasti sportovních potřeb.