Nejlepšími bruslemi jsou K2 Alexis 84 Boa W

Při nákupu inline bruslí není nutné volit mezi kvalitou a cenou. Vyplývá to z největšího testu inline bruslí v České republice, jehož 5. ročník již tradičně uspořádal Sportobchod.cz ve spolupráci s Výstavištěm Přerov. Absolutní špičkou mezi pánskými bruslemi se stal model VO2 MAX 90 M značky K2. První místo dámských bruslí zaujaly brusle Alexis 84 Boa W stejné značky, které zároveň získaly absolutně nejlepší známky v kategoriích snadnosti a spolehlivosti zapínání a také pohodlí botičky.

V rámci 5. ročníku největšího testování inline bruslí v České republice bylo vyzkoušeno celkem 255 párů kolečkových bruslí různých značek. Během první etapy testu byly brusle podrobeny zkušenostem testovacích jezdců, mezi nimiž byli například členové přerovského Freestyle skating klubu nebo závodníci z Tempish inline týmu. Ve druhé části testování se ke slovu dostala také veřejnost. Celkem 64 % jezdců mělo s inline bruslením velké zkušenosti, více než tři čtvrtiny tvořili muži. Celkově organizátoři sesbírali 89 dotazníků. Respondenti v nich průběžně známkovali jednotlivé modely stejným způsobem jako ve škole. Hodnocen byl komfort, snadnost a spolehlivost zapínání nebo třeba jízdní vlastnosti.

„První příčky ovládly modely vyšších cenových kategorií. Výsledky testování jsme však posléze přepočetli běžnou cenou daných bruslí. Vzniklý žebříček tak ukazuje na takové modely, u nichž je patrný dobrý kompromis mezi cenou a výkonem. Toto pořadí pak může být určující pro sportovce, kteří hledají kvalitní brusle za rozumnou cenu,“ uvedl Josef Mech, ředitel internetového obchodu SportObchod.cz, který patří k největším a nejúspěšnějším on-line prodejcům sportovních potřeb. „Na prvním místě mezi pánskými bruslemi se v  pořadí určovaném poměrem cena/výkon umístil model Igniter 84 značky Rollerblade. Mezi dámskými bruslemi pak v této kategorii zaujaly první místo brusle Grandis Lady od značky Tempish, “ dodal Mech.

Organizátoři letos vyhlásili také objev roku mezi inline bruslemi. Tím se stal model Vi 84 Man značky Powerslide. Jedná se o novinku z kolekce pro rok 2013 a je určen náročným a pokročilým bruslařům, kteří očekávají velký komfort a co možná nejvyšší rychlost. Akcí v Přerově však testování inline bruslí pro tento rok nekončí. „V neděli 2. června nás čekají testy v Brně-Komárově na inline stezce k Olympii. Dále hledáme vhodný termín pro testování v Praze, které se mělo konat poslední květnový víkend, avšak bylo pro nepřízeň počasí zrušeno. Na našem testování si mohou zájemci z řad veřejnosti zdarma vyzkoušet a prověřit nejrůznější modely inline bruslí značek Tem pish, Rollerblade nebo K2,“ upozorňuje Josef Mech z e-shopu SportObchod.cz, který testování inline bruslí organizuje.