Baterie do notebooků jsou žádanější než loni, zájem vzrostl o pětinu

Internetový obchod BatteryShop.cz zaregistroval v prvním čtvrtletí letošního roku 21% meziroční nárůst prodeje baterií do notebooků. Největší poptávka je po bateriích pro přístroje značky HP, které tvoří 26 % z celkového prodeje baterií do přenosných počítačů. Zájem zákazníků se zvýšil také v případě baterií do digitálních fotoaparátů.

Zákazníci internetového obchodu BatteryShop.cz, předního prodejce baterií na českém trhu, v prvním čtvrtletí roku 2012 nakupovali převážně baterie do notebooků značek HP, Acer, Asus, Dell a IMB. Uvedená pětice výrobců tvořila 84 % z celkového prodeje tohoto zboží. Baterie do přenosných počítačů značky HP letos nakupovala více než čtvrtina zákazníků e-shopu. Baterie pro notebooky Acer pořizovalo 21 % nakupujících.

„První měsíce letošního roku přinesly výrazný nárůst prodeje baterií do notebooků. Registrujeme stále větší poptávku po bateriích určených pro notebooky pětice nejprodávanějších výrobců. Naopak v případě ostatních značek poptávka stagnuje,“ sdělil Radim Tlapák, ředitel internetového obchodu BatteryShop.cz, který prodává baterie pod vlastním označením T6 power. „Koresponduje to s tím, že lidé stále více preferují produkty od dominantních a prověřených hráčů na trhu,“ doplnil Tlapák.

V prvním čtvrtletí letošního roku zákazníci internetového obchodu BatteryShop.cz více nakupovali baterie do digitálních fotoaparátů, meziroční nárůst poptávky činil 9 %. Dlouhodobě je největší poptávka po produktech do fotoaparátů značky Olympus. Prodej baterií do přístrojů tohoto výrobce v prvním kvartálu roku 2012 činil 32 % z celkové poptávky po baterkách do digitálních fotoaparátů.

„Očekáváme, že nárůst prodeje baterií do digitálních fotoaparátů výrazně naroste v druhém čtvrtletí letošního roku. Lidé se totiž připravují na své dovolené a pořizují si nové nebo náhradní baterie do svých přístrojů,“ uvedl Radim Tlapák z e-shopu BatteryShop.cz. „Digitální fotoaparáty dnes lidem slouží jak k pořizování fotografií, tak i k natáčení videa. To potvrzuje výrazný pokles poptávky po bateriích do videokamer,“ dodal Tlapák.