Zájem o baterie v ČR i nadále roste, důvodem je změna životního stylu

Internetový obchod BatteryShop.cz dosáhl v roce 2010 meziročního nárůstu v prodeji baterií ve výši 16 %. Zvýšení loňské poptávky se projevilo především u baterií do notebooků a mobilních telefonů. Rostoucí zájem o tyto výrobky souvisí se změnou životního stylu. Češi totiž potřebují mít své digitální přístroje stále v pohotovosti a být tak mobilní, což bez kvalitního zdroje energie není možné.

Přední tuzemský prodejce baterií do mobilních zařízení, internetový obchod BatteryShop.cz, registruje nárůst poptávky již šest let po sobě. V loňském roce projevili zákazníci e-shopu největší zájem o baterie do notebooků, jejichž objem loni vzrost o 43 % oproti předchozímu roku. Poptávka po bateriích pro notebooky byla nejsilnější ve čtvrtém kvartálu, nejčastěji je kupovali muži.

Baterie do notebooků jsou pro nás stěžejním zbožím, poptávka po nich v České republice roste každým rokem. Tento trend samozřejmě souvisí s vyšším prodejem notebooků a netbooků. Lidé tradičně pořizují baterky do mobilních přístrojů hlavně před Vánocemi, kdy jsme zaznamenali nejvíce objednávek,“ vysvětlil Radim Tlapák, ředitel internetového obchodu BatteryShop.cz, který baterie nabízí pod vlastní značkou T6 Power. „S příchodem letních dovolených jsou zase v oblibě baterie do fotoaparátů a kamer. Stejné to bylo prozatím v každém roce a tento trend se určitě nezmění,“ podotkl Tlapák.

Nejprodávanějším produktem e-shopu BatteryShop.cz se loni stala Baterie T6 power Li-42B v hodnotě 269 Kč, která je vhodná do modelů digitálních fotoaparátů Olympus. Mezi nejprodávanější zboží roku 2010 se rovněž zařadily baterie do notebooků HP a Asus. Průměrná hodnota objednávky internetového obchodu loni činila 1350 Kč.

Příčinu ve snižování průměrné hodnoty objednávky samozřejmě vidíme v poklesu základních cen baterií. Hodnota objednávek však naštěstí neklesá tak strmě, jako je tomu u cen většiny zboží prodávaného na internetu,“ doplnil Radim Tlapák z e-shopu BatteryShop.cz.