Sberbank CZ posílil Ivan Čopák, zaměří se na komerční bankovnictví

Novou posilou Sberbank CZ je zkušený bankéř Ivan Čopák (41). Od srpna vede divizi Business & Product Support. Zaměří se především na rozvoj komerčního bankovnictví a produktového managementu. Sberbank CZ, která do února 2013 působila v Česku jako Volksbank CZ, se chce stát jedním z lídrů trhu. Pomoci k tomu má široká nabídka finančních produktů a služeb i osobní přístup k zákazníkům.

Ivan Čopák se v bankovnictví pohybuje 16 let. První zkušenosti z oboru získal v eBance, poté pracoval na různých, většinou řídících pozicích v Komerční bance, ČSOB, GE Money Bank a naposledy v UniCredit Bank, kde zastával pozici Head of Trade Finance. Svou kariéru dělí na tři etapy – začínal v oblasti treasury a dealingu, poté se věnoval segmentovým a produktovým strategiím, následně řídil komerční distribuční síť.

„Pro Sberbank jsem se rozhodl proto, že mi poskytuje možnost být součástí dobrého a ambiciózního týmu a také příležitost rozvíjet komerční segment,“ uvedl Čopák. Ke svým cílům v nové pozici řadí tvorbu strategie komerčního bankovnictví, s níž souvisí i zaměření produktového managementu. „Budu se věnovat také budování nového oddělení kreditních analýz pro podporu komerčního byznysu. K dalším úkolům patří konsolidace komerčního reportingu a posílení podpůrné role middle office,“ dodal Čopák.

Čopák je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze, kde také v roce 2005 získal doktorát z managementu. Hovoří anglicky, německy a rusky. Má tři děti. Relaxuje při golfu, fotbalu, badmintonu, nad knihou nebo při cestování.