Poptávka po preparátech pro mužské klimakterium vzrostla oproti roku 2009 o 22 %

Prodej produktů pro zmírnění nežádoucích projevů mužského klimakteria neboli andropauzy neustále stoupá. Vyplývá to z nejnovějších statistik specializované společnosti Vegall Pharma, které hodnotí zájem o produkty pro muže v posledních 5 letech. Loni byl v porovnání s rokem 2009 zaznamenán 22% nárůst počtu prodaných preparátů zaměřených na mužský přechod. Letos má být podle specialistů zájem historicky nejvyšší.

Podle aktuálních statistik společnosti Vegall Pharma se zájem mužů o preparáty pro andropauzu zvyšuje. Letos bude podle předpokladů o produkty pro mužský přechod dokonce nejvyšší zájem od roku 2009. Již za první pololetí roku 2013 bylo totiž ze strany mužů poptáno téměř stejné množství preparátů, jaké bylo prodáno za celý loňský rok. Podle odborníků stojí za růstem zájmu vyšší informovanost mužů, zejména vlivem médií.

„Jsme opravdu rádi, že se muži začínají problematice andropauzy více věnovat. Předpokládáme, že v letošním roce jejich zájem ještě výrazně vzroste. O ženském klimakteriu se obecně ví a velice často hovoří, to mužské je však neprávem odsouváno do pozadí. Přitom mužům v přechodu hrozí podobná zdravotní rizika jako ženám,“ uvedl Petr Galle ze společnosti Vegall Pharma, která nabízí přírodní produkt Sarapis pro muže, jež má schopnost zmírňovat komplikace v období andropauzy. „Muži v přechodu mohou trpět závratěmi, vážnými depresemi či poruchami spánku. V důsledku fyzických a psychických změn se u mužů v tomto období navíc zvyšuje také riziko infarktu a mrtvice. Období andropauzy by muži proto rozhodně neměli podceňovat,“ doplnil Galle.