Pokles zakázek na trhu otvorových výplní se netýká všech, RI OKNA zaznamenala 14% nárůst

Společnost RI Okna v srpnu zaznamenala meziroční nárůst podepsaných zakázek o 14 %. Poptávka po oknech z továrny v Bzenci stoupá i v situaci, kdy si další velcí výrobci stěžují na trvající pokles v celém oboru, konkurenci z Polska nebo nízkou míru ziskovosti. Společnost RI Okna řeší problémy opačného druhu – stále hledá kvalitní montážní firmy, které by jí umožnily zvládat ještě více zakázek.

„Letošní rok zatím můžeme hodnotit pozitivně. V oboru s velkou konkurencí je však nutné neustále pracovat na zlepšeních a inovacích. Na podzim proto chystáme nový profilový systém, který nám umožní ještě zvýšit konkurenceschopnost,“ řekl Martin Ištvánek, obchodní ředitel společnosti RI Okna. Firma si podle něj váží každé zakázky, ale obzvláště hrdá je na nedávný kontrakt na Slovensku.  „Naše okna z hliníkových profilů chrání observatoř na Lomnickém štítu, kde musí obstát v extrémních klimatických podmínkách,“ popsal Ištvánek.

Společnost RI Okna je největším výrobcem plastových oken a dveří v Česku. V roce 2006 své působení rozšířila také na výrobu a montáž hliníkových prvků z profilů. Svou pozici na trhu si vydobyla díky široké nabídce produktů a služeb, zkušenostem a osobnímu přístupu ke každému zákazníkovi. Od jara 2008, kdy zprovoznila jeden z největších a nejmodernějších výrobních areálů svého druhu v Evropě, se firma dostala na špičku současných technologických možností.

„Je pravda, že situaci na trhu ovlivňuje příliv levných oken ze zahraničí, zejména z Polska. My jsme ale dokázali snížit cenu tím, že jsme našli ideální logistickou cestu, a uspořili tak náklady,“ dodal k situaci na trhu Martin Ištvánek. Výrobky společnosti RI Okna získaly od Asociace českých výrobců otvorových výplní certifikát Zaručeně česká okna. Certifikací se pyšní jen ti výrobci, kteří svaří rám, okno okovají a zasklí jedině v tuzemsku. Zákazníci si tak mohou být jistí, že nekupují levný produkt z importu, ale autentický český výrobek.