Baterie T6 power do nejprodávanějších notebooků HP, Acer a Asus slaví úspěch na trhu již 7 let

Baterie značky T6 power slaví již sedmé výročí. Za dobu působení značky na trhu se prodalo již přes 90 tisíc kusů těchto baterií do notebooků. Nejprodávanější jsou přitom baterie do notebooků HP, Acer a Asus. Značka představuje levnější alternativu k originálním bateriím. Průměrná cena baterií T6 power do notebooků se pohybuje přibližně o třetinu níže než cena originálních baterií. Baterie přitom obsahují pouze kvalitní články Panasonic nebo Samsung. 

Značka T6 power se objevila na trhu v roce 2006 a prodávají se pod ní baterie do nejrůznějších přístrojů, od mobilních telefonů a fotoaparátů až po PDA či Aku nářadí. Nejprodávanější jsou přitom baterie do notebooků, a to především do nejoblíbenějších značek, jako je HP, Acer, Asus, Dell nebo Lenovo. Nákup náhradních originálních baterií do těchto notebooků obvykle znamená pro uživatele poměrně vysokou investici. T6 power tak nabízí výrazně levnější a přitom kvalitní alternativu. Průměrná cena baterie T6 power do notebooku v současnosti činí 1 608 korun.

„Zákazníkům nabízíme levnější variantu náhradní baterie, která navíc obsahuje jen kvalitní články renomovaných značek Panasonic nebo Samsung. Na rozdíl od extrémně levných baterií vyráběných převážně v Číně jsou tedy tyto baterie vysoce spolehlivé a bezpečné. O spokojenosti zákazníků svědčí i zanedbatelné množství reklamací, které se pohybuje kolem 1 %,“ uvedl Radim Tlapák ze společnosti NTB CZ, která je distributorem baterií T6 power. „U nejnovějších baterií se pohybuje rozdíl ceny oproti originální baterii obvykle mezi 30 až 40 %, u starších modelů je cena nižší místy až o 70 %,“ doplnil Tlapák.

Poptávka po náhradních bateriích značky T6 power kopíruje do jisté míry poptávku po noteboocích. Nejčastěji lidé nakupují baterie do nejprodávanější značky notebooků Hewlett Packard. Ty tvoří 23 % všech prodaných baterií, což představuje téměř 21 tisíc prodaných kusů. Velký podíl na prodejnosti mají ale i baterie do notebooků Acer s 19 %, Asus s 13 % a Dell s 12 %. Baterie T6 power mají širokou distribuční síť u nás i v sousedním Slovensku. Hlavním distribučním kanálem jsou internetové obchody BatteryShop.cz a BatteryShop.sk. Pořídit je ale lze i u jiných internetových prodejců a ve více než 90 kamenných obchodech po celé České republice i na Slovensku.