Activa je součástí projektu Řídím dobře

Společnost Activa se zapojuje do celorepublikového projektu Řídím dobře, který se zaměřuje na zvýšení bezpečnosti na tuzemských komunikacích. V průběhu listopadu již vybavila povinnými projektovými samolepkami bezmála 80 dodávek, v příštím roce plánuje do akce začlenit rovněž osobní auta obchodních zástupců. Activa tímto krokem zdůrazňuje společenskou zodpovědnost a fakt, že zboží za cenu ohrožení lidských životů nedoručuje.

Projekt Řídím dobře si klade za cíl snížit nehodovost na českých silnicích o 20 až 50 %. Řidiči s takto označeným vozem totiž dávají signál ostatním účastníkům silničního provozu, že ovládají své vozidlo dobře a ostatní je mohou za jejich chování na silnici veřejně ohodnotit. Projekt tak sází na to, že budou řidiči se samolepkou řídit bezpečněji nejen v blízkosti policejního vozu, ale neustále. Zapojením do projektu symbolizuje společnost Activa zodpovědnost a opatrnost vlastních řidičů, kteří si uvědomují svou reprezentativní funkci. Bezpečnostní projekt Řídím dobře navazuje na úspěšné fungování obdobných akcí za hranicemi České republiky.

„Jakožto společensky zodpovědná firma bychom zapojením všech našich dodávek do projektu Řídím dobře rádi podpořili snížení nehodovosti na silnicích. Věříme, že se řidič s nálepkou podvědomě chová podle pozitivní proklamace, kterou ostatním řidičům touto cestou hlásá,“ vysvětlila rozhodnutí Jana Martínková ze společnosti Activa, která je na českém trhu jedničkou poskytovateli sortimentu pro provoz kanceláří. Společnost oslovil mimo jiné princip akce pracující s podprahovou psychologií a její pozitivní náboj, který se projevuje v posílení zodpovědnosti a opatrnosti řidičů. „Když řidiči s nálepkou vědí, že je kolemjedoucí mohou za jejich řízení hodnotit, mnohem méně riskují, myškují či překračují povolenou rychlost. Věříme, že si díky tomu účastníci silničního provozu začnou uvědomovat svou odpovědnost za chování na cestách ještě intenzivněji, a budou za volantem jednat s rozvahou,“ zdůraznila Martínková.