Plastové výrobky olomoucké firmy OK DESIGN najdete v amerických Lincolnech i švédských tramvajích

Evropa, Amerika, Asie i Afrika. To jsou světadíly, do kterých putují plastové výrobky olomoucké firmy OK DESIGN. Podnik zaměřující se na zpracování plastů vyrábí například součástku pro luxusní vozy značky Lincoln, další z výrobků je pak určený pro švédské tramvaje.

Bohaté zkušenosti se zpracováním plastů dovedly olomoucký podnik s tradicí od roku 1993 k řadě zajímavých zakázek. „Mezi ty nejzajímavější patří právě součástka do světlometů určených pro vozy Lincoln, kterou obrábíme pro firmu IPG. Ta pak naše výrobky posílá automobilce do Mexika,“ uvedl Oldřich Kovařík ze společnosti OK DESIGN.

Hned na několika kontinentech se pak lze setkat s polykarbonátovými kryty strojů, které olomoucký podnik vyrábí pro firmu Windmöller & Hölscher Machinery. Ta především do rozvojových zemí dodává stroje vyrábějící trvanlivou obalovou techniku s pevným tkanivem z plastu. Její zákazníci jsou z Afriky, Asie, Jižní Ameriky, ale i z Evropy.

S plastem z Česka se mohou setkat i cestující ve švédských tramvajích. „Podílíme se na okapotování tramvají kompozitním materiálem. Naše práce spočívá ve frézování, svařování a ohybech sendvičového materiálu Dibond. S tímto materiálem máme bohaté pětadvacetileté zkušenosti,“ vyzdvihl Oldřich Kovařík.

Olomoucká společnost OK DESIGN aktuálně zaměstnává 40 lidí, kteří se vedle zpracování plastů zabývají rovněž signmakingem, tedy výrobou světelné i nesvětelné reklamy, prodejních stojanů a navigačních systémů. Obrat společnosti v loňském roce činil 45 milionů korun.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *