Auto na rok zdarma? Stačí dát jediný hlas

Soutěž Ekologický oskar letos přináší souboje dvou nominovaných projektů v každé kategorii a rozdává ceny hlasující veřejnosti v celkové hodnotě čtvrt milionu korun. Stačí vybrat svého favorita v on-line hlasování a zapojit se do tipovací soutěže. Ve hře je auto ŠKODA Citigo k ročnímu užívání zdarma či elektrospotřebiče od MIELE.

Každý může hlasovat pro jeden ze dvou nominovaných projektů v kategoriích Obec, Kutil, Firma, Mládež a Stavba a soutěžit například o auto. „Pro vítěze jednotlivých kategorií mohou lidé hlasovat až do 30. září. Na hlasující čeká spousta zajímavých odměn v podobě sušičky prádla i podlahového vysavače Miele, tou hlavní je pak roční zápůjčka vozu ŠKODA Citigo G-TEC na stlačený zemní plyn,“ říká Vladimíra Glaserová z organizačního týmu soutěže. Pokud se lidé budou chtít zapojit do soutěže o ceny, stačí při hlasování správně tipovat, kdo se stane celkovým vítězem a jaký bude celkový počet hlasujících.

Podpořit je možné až pět soutěžních projektů. V kategorii Obec může veřejnost hlasovat pro fond úspor energie města Litoměřice, proti němuž stojí projekt zaměřený na přístup k životnímu prostředí v Haňovicích. Společnost Slavona uspěla v kategorii Firma s certifikovanými českými posuvnými dveřmi pro pasivní domy a o vítězství se utká s energeticky soběstačným hotelem s farmou v Choťovicích. V kategorii Mládež mohou lidé hlasovat pro Ekotým školáků ze Zbiroha, kteří chrání životní prostředí, nebo pro projekt putovní expozice zvaný Dětské experimentárium. V kategorii Kutil soupeří Jaromír März s vlastnoručně vyrobenými ekologickými dopravními prostředky s Jiřím Tomanem a jeho technickou soutěží pro kutily v každém věku.

V letošní nové soutěžní kategorii Stavba byla nominována unikátní rekonstrukce secesní vily v Poděbradech a dům nad vodopádem v Telči. Lidé mohou vítězné projekty vybírat na webových stránkách www.ekologickyoskar.cz a navíc svými hlasy pomoci získat úsporné osvětlení Základní a mateřské škole a sportovní hale v Trhových Svinech. „Společnost E.ON totiž za každého hlasujícího přispěje 10 korun na realizaci osvětlení v obci, která sama Ekologického oskara získala v roce 2012,“ dodává Glaserová.

V soutěži mají také šanci uspět všechny doposud nezrealizované projekty zaměřené na úsporu energií či ochranu životního prostředí. Do kategorie Nápad je možné projekty přihlašovat až do 15. srpna.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *